Cum se utilizează social media în educația online?

Educația online este un domeniu care a crescut enorm în ultimii ani. Există acum mii de cursuri online pe care oamenii le pot lua pentru a-și crește abilitățile lor. Una dintre cele mai bune moduri de a face un curs online mai eficient este de a te integra în social media. Există multe moduri în care acest lucru poate fi făcut. Există mai multe studii care arată că persoanele mai tinere sunt mai susceptibile de a participa la cursuri online în cazul în care aceștia iau parte într-o anumită componentă social media. Aici sunt cateva moduri în care oricine poate realiza acest lucru cu un curs online.

Live Tweet. O sesiune live tweet este atunci când profesorul de la un curs online continuă să discute răspunsuri si întrebări cu cei ce urmeaza cursul. Există multe si diferite beneficii dacă se face acest lucru. O sesiune de discuții directe face ca elevii să se simtă mai implicați în acest proces. În plus, ei pot primi răspuns la întrebările lor direct de la profesorul clasei. Există mulți oameni care niciodată nu ar pune o întrebare într-o clasă reală. Cu toate acestea, o sesiune de tweet live va deschide lumea, cu posibilități pentru studenții timizi.

Periscope. Periscope este o platformă media socială, care-i permite unei persoane să trimită un videoclip vizitatorilor. Aceasta este o aplicație destul de nouă, dar deja mulți oameni își petrec foarte mult timp pe ea. Un profesor într-o clasă online, ar putea folosi acest instrument media în avantajul lui în mai multe moduri. Fie că este vorba de a da sugestii pentru un test viitor sau doar împărtășirea unor câtorva cunoștințe din domeniul lor. Acest lucru va crește considerabil eficiența obținerii unui contact foarte bun cu studenții.

Forumuri online. Există mai multe site-uri web unde cadrele didactice pot posta pentru clasa lor pe forumuri online. Aceasta este o modalitate foarte bună pentru ca elevii să se angajeze în discuții cu alte persoane din sala de clasă. În plus, o mulțime de subiecte de  conținut pot fi discutate aici, care pot parcurge un drum lung în consolidarea experienței de învățare a unei persoane. Un forum online funcționează în cazul în care o persoană postează o întrebare sau un raspuns online și apoi alții discută în baza lor. În general, există mult mai multă participare în jurul unei întrebări online decât într-o sală de clasă tipică. Aceasta este o opțiune excelentă pentru cei care își doresc ca elevii lor să ajungă la un nivel următor, atunci când vine vorba de discutarea întrebărilor pe diferite teme.

Luarea de notițe. Există mai multe opțiuni diferite de social media atunci când vine vorba de luarea de notițe și salvarea acestora. Aceasta este una dintre cele mai dificile lucruri pentru mulți studenți. Nu numai de a lua notițe este dificil, dar de asemenea, este greu sa rămână organizate atunci când vine vorba de toate notele de curs. Mulți studenți preferă cursurile online, deoarece aceștia nu sunt acolo în persoană pentru a pune întrebări. Orice curs online trebuie să aibă un software în care studenții își pot încărca notițele pentru ca alții să studieze. Educația online este una dintre cele mai bune opțiuni de alegere când vine vorba de îmbunătățirea de sine.

Există multe alte moduri în care media socială poate fi inclusă în educația online altele decât cele menționate aici. Cu toate acestea, un curs online poate crește exponențial șansele de succes cu elevii prin încorporarea mediei sociale în toate aspectele legate de clasă. Educația online este un domeniu în plină expansiune chiar acum, și mulți oameni cred că educația online va fi mai frecventă decât una de învățământ tradițional.

 

Sursă articol: http://www.socialnomics.net/2015/11/05/how-to-use-social-media-in-online-education/

Reclame
Video | Acest articol a fost publicat în social media și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s